(0.3) A Felkészülés – HOVA?
2018. március 03. írta: e STi

(0.3) A Felkészülés – HOVA?

Elsőnek el kellett döntenünk, hova megyünk.

Mi OneNote-osak vagyunk. Van egy közös OneNote munkafüzetünk, abban vezetjük a teendőket, érdekes úticélokat, miegymást. Az olasz utat is itt kezdtük el írogatni. Sokat segített a párhuzamos szerkesztés és a ToDo checkbox használata.

Azt valahogy egyből megszavaztuk, hogy Airbnb-n keresztül foglalunk. A következő egyszerű algoritmust használtuk a webes kereséshez:

  • Beállítottuk az alap keresési feltételeket: hányan utaznak, teljes otthont keresünk, 2 külön hálószoba, legyen WiFi és konyha, és háziállat is mehessen.
  • Sajnos, az Airbnb alapból napidíjat mutat, ezt lehet limitálni, milyen drága helyeket mutasson. Hosszabb tartózkodás esetén azonban egyrészt a teljes havi díj az érdekes, másrészt sok helyen van kedvezmény (akár 50% is minimum egy hónapos tartózkodás esetén!). 
    Ha havi költségre akarunk keresni, kettőt tehetünk:
    • Beállítunk egy egyhavi tartózkodási intervallumot, ekkor már havidíjat mutat a kereső, azt lehet limitálni. 
    • Beállítunk egy hozzávetőleges napidíjat, fetételezve, hogy legalább 30%-os kedvezményt adnak belőle. Olyan számot adjunk meg, amit 30-al szorozva, majd levonva a 30% kedvezményt, a havi limitet kapjuk meg. 
      Felkapottabb helyeken semmi kedvezmény nincs, vagy csak szezonon kívül.
  • Második probléma: valamikor mindenképpen be kell állítani a kezdő- és végdátumot. (Szinte mindenhol változó árak vannak a dátumtól és szezontól függően.) Egy hónapos út esetén azonban előfordulhat, hogy a megadott intervallumban pár nap már foglalt - ekkor az Airbnb nem fog mutatni árakat, csak azt, hogy nem elérhető a szállás. Mi megpróbáltunk szezonon kívül, minél rövidebb periódust megadni (pl 3 nap), amiből legalább a legolcsóbb díjakat meg tudtuk nézni. Utána megpróbáltuk a periódust abba a hónapba tenni, ahol utazni akartunk. A végén pedig kiterjesztettük a periódust egy hónapra, ha nem sikerült, mozgattuk a kezdő- és végdátumot. Így megtudtuk, mennyi az adott időszakban a kedvezményes díj (vagy hogy van-e egyáltalán kedvezmény).

A hova kérdése pedig... Nos, végigmentünk Európa térképen, és kizártuk, hova NEM. A fennmaradó országokra kerestünk rá egyesével.

A kiszemelt szállásoknak üzenetet írtunk, rákérdeztünk, milyen gyors a net. Azt reméltem, pontos válaszokat kapunk de meglepő módon legtöbb szállásadó csak annyit írt, hogy jó gyors, meg szélessávú. Ha tovább kérdeztünk, azt is megírták, még senki sem panaszkodott rá...

Nekem a munka miatt viszonylag gyors net kell, videókonferenciák és nagyméretű letöltések miatt. Sajnos, ez a része elég lutri az utazásnak, de biztosan vannak szállások, ahonnan értékelhető választ kapunk.

A rostán fennmaradó szállásokból listát készítettünk, majd szavaztunk. A győztest pedig már innen, Olaszországból kellett mobilon hívnunk a nem működő fűtés miatt – de ez már egy másik történet.

hazak.png

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismenekultek.blog.hu/api/trackback/id/tr2313712246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása