(1.5) Zendülés a Nonna Emmán
2018. március 07. írta: e STi

(1.5) Zendülés a Nonna Emmán

Sajnos egyszerre tört ki a legénységi lázadás, a kutyavész és a tiszti toroknyűg. Megfejelve a szokásos 9-10 órás munkaidővel, mire időm lenne, inkább a helyi kisbolt 4 eurós helyi vörösborát kóstolgatom, Manó örökzöld társaságában.

Mik is történtek? Csak a szokásosak, amik egy kisgyerekes, fiúterrieres családban szokhatnak:

  • Pocak átváltott kiskamaszba, így akár napi 40 perc normális viselkedéssel is meg tud minket lepni. A többiben ön- és közveszélyes hülyeségekkel örvendezteti meg környezetét, sajna Méreggombócot is. A kutya már menekül, ha meglátja.
  • Méreggombóc most már attól is dührohamot kap, ha úgy gondolja, hogy Anya arrébb akar menni vagy le akarja tenni. A torkában található speciális hangfegyvert továbbfejlesztette: 20%-al több hangerő, 15%-al keservesebb hangszín.
  • Dönci elhatározta, hogy egyrészt összezavarodik, másrészt innentől ő lesz a falkavezér. Akinek volt fiúkutyája, bizonyára tudja, ez mit jelent... Felmosás, felmosás, felmosás. És a kutya száműzése teljesen vízálló helyekre.
  • Javul az idő. Időnként az eget is látni, ezt a Nap gyönyörű villanással hozza tudtunkra. A föld sárgába borul, leírhatatlan fény támad, megvidámodik a lélek. Mintegy 10 másodpercig, utána a felhők visszavágnak. 
    Valószínűleg már nem sokáig, a madarak ugyanis élénken csicsorognak odakint.
    Mielőtt elfelejtem, szóval kissé megfáztunk. Lelkiállapotom az első kettő miatt mínusz végtelen, a harmadik után már a száraz vörösbor is túl édes.

Igyekszem szépet szólni és hamar, de nem ígérhetek mást, mint vért és könnyeket.

P.S.: ki az a Nonna Emma? Nos, tippem szerint a tulajdonos nagymamája volt, valószínűleg a nappaliban lógó portré tárgya, s egyben házunk névadója is.

nonnaemma.png

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismenekultek.blog.hu/api/trackback/id/tr7013723280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása